09 december 2005

Inge moet nog een paar dagen blijven

Met Inge gaat het redelijk goed. De vaste medicijnen slaan aan en de infuusnaald is vandaag uit haar hand gehaald. Maar de behandelende arts wil eerst dat Inge de volledige antibioticakuur van 10 dagen in het ziekenhuis afmaakt. En dinsdag a.s. willen ze zien of Inge met alleen "pufjes (inhalatie)" het genezingsproces kan afronden. Als dit "aanslaat" dan mag Inge wellicht dinsdag a.s. naar huis, eerder niet.

Inge heeft inderdaad met de arts afgesproken dat ze drie sigaretten per dag in de maand december zal roken thuis en dat ze tussentijds gebruik maakt van nicotinepleisters. Vanaf januari wil ze dan proberen te stoppen. De dokter vind dit een prima plan. Laten we met elkaar Inge helpen om dit plan te halen.

Op de ziekenzaal waar Inge ligt wordt het steeds gezelliger. Boven het hoofd van haar bed hangen vele leuk geschreven beterschapskaarten en overal staan bloemen die Inge ontvangen heeft van de visite. Hiervoor kreeg Inge wel een standje van de zuster: elke patiƫnt mag maar drie bloemstukjes hebben. Waarop Inge antwoordde dan gooien jullie ze toch fijn in de prullenbak en dan zal ik dat de visite vertellen. Je begrijpt het al, de bloemen staan er nog steeds.

Wil je Inge zelf even spreken ... bel haar dan op haar mobieltje, nummer 0649914410. Dit is een oud mobieltje van mij en we weten niet meer hoe op te waarderen. Dus ze kan zelf niet (lang) bellen, er staat nog maar een paar euro op.